Menu
Сряда, 11 Април 2018 19:13

Обходният път край свлачището при село Тикале се асфалтира

Публикувана от Прочетена 1752 пъти

Обходният път край свлачището при с. Тикале вече се асфалтира, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриян Петров. По думите му изграждането на обходното трасе е на финален етап и се очаква до 15-20 април да се премине към оценка на пътя от приемателна комисия.

Фирмата изпълнител е приключила с полагането на чакъл по пътя Влахово-Орешец, който ще се използва като обиколен маршрут на мястото на свлачището. Обходният път е с дължина 3040 м, за асфалтирането на който ще се използва около 6000 тона асфалт, според предварителни разчети на фирмата.

Проектът включва изграждане на 1600 м подпорни стени и близо 2 км предпазна ограда и парапети. С пускането в движение на трасето Влахово-Орешец ще се преодолее проблемът с прекъсването на пътя Смолян-Мадан в участъка, засегнат от скалното свлачище, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!