Областна администрация-Смолян обявява конкурс за послание, което да бъде гравирано в основата на 111-метровия Пилон „Рожен“

Областна администрация-Смолян обявява конкурс за послание, което да бъде гравирано в основата на 111-метровия Пилон „Рожен“

Национална дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111 метров пилон, на който ще се извиси българското национално знаме, обяви инициатива за набиране на послания, които ще бъдат гравирани в основата му.

Роженските поляни, които са символ на българщината, историческото и духовното ни наследство, са мястото, където ще бъде монтиран пилонът. Той ще е най-високият в Европейския съюз, на внушителната надморска височина от 1430 м., а знамето ще се вижда от километри разстояние.

В основата на Пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вдълбани двадесет и осем послания-от двадесет и осемте административни области на България. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва то и ще остане за бъдещите поколения.

Във връзка с това, Областна администрация Смолян обявява конкурс за послание, което да бъде гравирано на мястото, което ще заема административна ни област.

Посланието трябва да бъде текст, съдържащ до седем думи.

Предложенията, придружени с кратка информация за автора/те (три имена, адрес и телефонен номер), ще се приемат в срок до 06.02.2023 г. на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Комисия, назначена със заповед на Областния управител ще разгледа получените послания и ще определи това, което ще  бъде вдълбано в основата на Пилон „Рожен“ на мястото, което ще заема област Смолян.

Пилон „Рожен“ с националния ни трибагреник ще бъде туптящото сърце на Рожен- символ, с който област Смолян, Родопа планина и България ще се гордеят!

Нека да се обединим и да оставим наследство в бъдещето на България!

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре