Петък, 08 Ноември 2019

Областна администрация Смолян за поредна година се включи в инициативата на JA Bulgaria “Мениджър за един ден”

Публикувана от
Областна администрация Смолян за поредна година се включи в инициативата на JA Bulgaria “Мениджър за един ден”
  Снимки: ОЖ Смолян
Областна администрация Смолян за поредна година се включи в инициативата на JA Bulgaria “Мениджър за един ден” Снимки: ОЖ Смолян

Областният управител Недялко Славов и заместниците му Андриян Петров и Владимир Гърбелов посрещнаха четирима ученици, участници в една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria “Мениджър за един ден”.

       Зориана Джигурска от ПГИ „Карл Маркс“-гр.Смолян днес зае поста на Областен управител на област Смолян, като неин заместник-областен управител за един ден пое поста Вероника Налбантова – ученичка в същото училище.       Величко Палагачев от ППМГ „Васил Левски“ и Даниел Белев от  ПГИ „Карл Маркс“ проявиха интерес да се запознаят по-детайлно с работата на специализираната администрация, като застанаха начело на Дирекция „АКРРДС“.

       Славов запозна младите мениджъри с дейността и правомощията на институцията, състава и задълженията на администрацията. Той разясни принципите на разделение на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, както и разделението и взаимодействието между местно и държавно управление, формиране и реализиране на правителствена политика. Учениците задаваха своите въпроси, споделиха  плановете си за бъдеща професионална реализация. Областният управител благодари на младите мениджъри за проявения към институцията интерес и ги увери, че вратите на администрацията и кабинетът му винаги са отворени за тях, приятелите и съучениците им, и за всички граждани на област Смолян.

      Участниците в инициативата “Мениджър за един ден” днес имаха възможност да присъстват на Първото заседание на Общински съвет-Смолян, което откри и води Областният управител. Те станаха свидетели на тържественото полагане на клетви от новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници. По-късно, младежите присъстваха и на работно заседание в Областна администрация Смолян.

      Целта на кампанията “Мениджър за един ден” е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз – образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Основни партньори на инициативата за 2019 г. са HP Inc. България, А1, Hewlett Packard Enterprise Bulgaria (HPE Bulgaria). Медийни партньори на инициативата са bTV, Economy.bg, сп. Мениджър, Кариери, Teen Station.

 

Прочетена 804 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!