Областният управител Емил Хумчев присъства на откриването на обновения градски парк на Чепеларе

Областният управител Емил Хумчев присъства на откриването на обновения градски парк на Чепеларе Областният управител Емил Хумчев присъства на откриването на обновения градски парк на Чепеларе Областният управител Емил Хумчев присъства на откриването на обновения градски парк на Чепеларе

Областният управител Емил Хумчев, кметът на Чепеларе Боран Хаджиев и председателят на Общинския съвет Слава Пепеланова, прерязаха лентата на обновения градски парк на Чепеларе. Той е реновиран по съвместен проект за трансгранично сътрудничество между Община Чепеларе и гръцката община Просочани, наречен „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция" (INTEGRA_TOUR) на обща стойност 847 253,53 евро.

Преди откриването на градския парк, в Община Чепеларе се проведе пресконференция, на която бе направена презентация на проекта и дейностите, реализирани по него.

„За мен е чест да бъда гост на откриването на обновения градски парк на Чепеларе! Похвално е, че общината е успяла да привлече  тези европейски средства, за да реновира знакови културни и природни обекти в Чепеларе-зеленото сърце на Родопите. Така градът ще стане още по-красиво и приветливо място за жителите и туристите, които посещават Чепеларе. Всичко това ще бъде от полза на местната общност, която разчита на туризма за развитието на района“, каза областният управител Емил Хумчев. Той честити новите придобивки и пожела на ръководството на общината да реализира още много проекти, с които да  развие още повече потенциала на Чепеларе.

„Благодарение на усвоените средства, ние  успяхме да реконструираме Музея на родопския карст, благоустроихме пространството около Паметника на загиналите за родината чепеларци, бяха извършени редица други дейности, свързани с популяризирането на туризма в партниращите общини и на финал съвсем скоро приключиха и дейностите по благоустрояването на градския парк  – повод да се съберем в днешния ден . Стойността на строително монтажните дейности само за парка е 459 981 лева. През цялото време работихме в добро сътрудничество с партньорите от Гърция – община Просочани. Надявам се да продължим ползотворното сътрудничество между нашите две общини и занапред във все повече такива успешни проекти и инициативи“, каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев и благодари на областния управител на Смолян за доброто сътрудничество.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре