Menu
Вторник, 16 Януари 2018 16:07

Областният управител пожела успешна мисия в Афганистан на 35-ия контингент на Въоръжените сили

Публикувана от Прочетена 1816 пъти
Областният управител пожела успешна мисия в Афганистан на 35-ия контингент на Въоръжените сили снимки: ОА Смолян

„С надежда, че това ще бъде поредната успешна мисия, днес изпращаме воините от 35-ия контингент за мисия в Афганистан. С гордост отбелязваме, че основната част от състава на контингента е от военнослужещи в 101-ви Алпийски полк – едно доказателство за високия професионализъм, добрата подготовка, силния дух на родопските воини.”, каза областният управител Недялко Славов на церемонията по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.

„Мирът и свободата са едни от най-висшите ценности, откакто съществува човечеството. Те са основата, върху която се гради обществото и се развива цивилизацията. Особено предизвикателство в днешно време е да пазим световния мир, който не винаги се постига със средствата на дипломацията. Понякога се налагат военни действия, мироопазващи мисии, и тогава разчитаме на вас – военните. От тази гледна точка, това не е просто една мисия, това е мисия за постигане на една стратегическа цел за човечеството. Аз съм сигурен, че вие ще я изпълните с отговорност, такава каквато сте демонстрирали винаги, че ще бъдете на висотата на тази ваша отговорност и ще покажете високия си професионализъм, утвърждавайки авторитета на българския воин.”, след което Славов  пожела на военнослужещите от 35-ия контингент успех и да се върнат в пълен състав живи и здрави при семействата си.

 Непосредствената подготовка, изпити и сертификация са проведени в 101-ви Алпийски полк в Смолян, откъдето е и основната част от 35-ия контингент на Въоръжените сили. В състав от 158 военнослужещи, той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери. Национален командир на контингента е полковник Георги Маргитин, помощник-национален командир – полк. Камен Иванов, командир на ротата за охрана е майор Стефан Димов.  

   

Военният ритуал уважиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, областният управител Недялко Славов, заместник-областният управител Владимир Гърбелов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 101-ви Алпийски полк – полк.Димитър Кацаров, ръководители и представители на държавни институции и ведомства, медии и граждани. Архимандрит Висарион отслужи водосвет и освети знамената на контингента.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!