Областният управител Захари Сираков откри Фестивалa на чуждите езици

.

Областният управител Захари Сираков поздрави директора на ЕГ „Иван Вазов“-гр.Смолян Надежда Горанова, учителите, учениците, родителите и гостите на Фестивала на чуждите езици. Той отбеляза, че това събитие е едно от най-подходящите да отбележим Деня на Европа, тъй като ни сближава и поражда у нас чувство за принадлежност към европейските народи, показвайки, че езиковите бариери са леснопреодолими с желание и учение. 

„Вие сте доказателство за високото ниво на преподаване в Езикова гимназия „Иван Вазов“- гр.Смолян! Вашите успехи, освен че пораждат гордост у преподавателите и родителите ви, градят авторитета и достойното европейско настояще и бъдеще на региона и страната ни!“ В заключение областният управител Захари Сираков честити Деня на Европа и пожела здраве, щастие и успехи.

Приветствия отправиха и председателят на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров, Стоянка Люнчева – председател на УС на сдружение „Нови хоризонти“, приемна структура на Европа директно-Смолян. Поздравителни адреси бяха представени от кмета на община Смолян Николай Мелемов и от командването на 101-ви Алпийски полк.

И тази година Фестивалът на чуждите езици зарадва гостите с богата програма от представления, изиграни от талантливите възпитаници на ЕГ „Иван Вазов“-гр.Смолян от 8-ми до 11-ти клас. Те пресъздадоха на сцената  с изкуството на езиковото богатство и многообразие „Пепеляшка“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Принцесата и граховото зърно“, „Луда сватба“, „Попрелка“, „Лешникотрошачката“, „Орфей и Евредика“, „Ергенът“, „Любовна история от двореца на шейха“, „Мрачна история с обрати“.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре