Menu
Петък, 23 Юни 2017 22:34

“Обнови с Protecta”-нашата обща кауза!

Публикувана от Прочетена 2410 пъти
Оргахим АД стартира инициатива „Обнови с Protecta“, целяща да създаде един по-привлекателен заобикалящ ни свят, давайки възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на инициативата всички ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите предизвикани от нея.
Според The world corrosion organization , ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има “ръждясването“ на желязото. В същото време средствата, които се отделят за проблемите свързани с корозията са между 1300 и 1400 милиарда долара. Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита. Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с Корозията са системите съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя.
 
Затова нека действаме!
Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за местата и средата в която живее, може да се включи. В периода 12 Юни - 15 Август  желаещите да участват предлагат снимки на  ръждясал обществен обект за обновяване на www.obnovisprotecta.bg . Предложилите обект или гласували за такъв, имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. А през септември-октомври „Оргахим“ АД ще извърши самото обновяване с продукти под марката Protecta.

 „Заедно можем да променим средата в която живеем“
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!