Община Баните награди трима общественици за празника на минералната вода

Над 4 500 души събра традиционният празник на община Баните и минералната вода тази година. Съборът се проведе на 5 и 6 май в родопското село. През годините за  празничните дни се стичаха около 6 хиляди души от близо и далече. Кризата обаче беляза и този вид прояви. Официално откриване на празника бе на Гергьовден.
praznik_banite_2010_001praznik_banite_2010_002
То започна с церемония по издигане на националния флаг. Трима изявени общественици получиха награди от община Баните по повод празника и за принос в развитието на региона.  Това са  д-р Огнян Палавеев, Алеко Келешев и Веска Гаджалова. В концерта спектакъл „С музиката, песните и танците на Родопа планина” участваха Сто и една каба гайди с художествен ръководител Петър Янев,  Младен Койнаров, Златина Узунова и танцов състав при местното читалище ”Посвета”.
praznik_banite_2010_003praznik_banite_2010_004
Богата програма бяха подготвили и тази година организаторите за празника. Той започна с Международен турнир по Хокей на трева за купата на кмета на община Баните. Спортната проява се проведе за четвърти пореден път и в нея участваха деца от България и чужбина до 14-годишна възраст. Шампион в турнира пак стана отборът на Баните.
praznik_banite_2010_005praznik_banite_2010_006
Празникът не мина и без традиционното надпяване на индивидуални изпълнители от общината, под звуците на известни оркестри пък се виха кръшни хора в центъра на селото. Градусът на настроението поддържаха и изпълнители от ранга на легендарната певица Силвия Кацарова, рокгрупа „Ренегат”, както и фолк дивата Биляна и Румяна Попова.
praznik_banite_2010_007praznik_banite_2010_008
На събор като на събор…Търговците бяха наредили  сергиите си от двете страни на  уличките в центъра на селото. Дюнери, кебапчета, захарен памук, пуканки и други вкуснотии  привличаха с аромата си придошлите на празника от близо и далече.
praznik_banite_2010_009praznik_banite_2010_010
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре