Menu
Петък, 07 Април 2017 10:51

Община Борино осигури работа на четирима млади безработни

Написана от

Четирима младежи започнаха работа в община Борино по проект „Обучение и заетост за младите хора”. От 4 април към екипа на кмета на общината Мустафа Караахмед се присъединиха четирима младежи до 29 години. В следващите 6 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества като старши експерти и домакин на сграда. Новонаетите ще получават минимална работна заплата за осем часов работен ден.
Кметът Мустафа Караахмед посрещна новите служители, като им препоръча да приемат работата си в община Борино като възможност за реализация и придобиване на ценен опит.
От общинската администрация в родопската община споделиха за читателите на SmolyanNews.com, че са кандидатствали по още един проект “Развитие на социално предприемачество”, чрез който се надяват да развиват потенциала на региона по отношение на туризма.
“Като община с много природни забележителности, по проекта ще бъдат наети 12 лица, които ще работят като планински водачи и екскурзоводи. Целта на този проект е развитието на туризма в региона и желанието ни да се развиваме в тази посока”, посочи кметът Караахмед.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!