Понеделник, 16 Март 2020 16:19

Община Чепеларе въведе вечерен час!

Община Чепеларе
Община Чепеларе|||| Община Чепеларе|||| ||||

На своя редовна среща днес, 16. 03. 2020 г., управата на Община Чепеларе взе решение да освободи в платен отпуск 30% от служителите на Общината. Мярката е част от кампанията по противодействие разпространението на COVID-19. Първи в отпуск излизат бременните и служителите с малки деца. След редовната среща между кмета, заместник-кметовете и началниците на отдели в Общината последва и кризисен щаб, на чието заседание освен кметът и неговите заместници, присъстваха и началниците на РУ – Чепеларе и на РСПБЗН – Чепеларе. В резултат на проведените задълбочени обсъждания на обстановката,

Кризисният щаб излезе с решение пистите в к.к. Пампорово да бъдат затворени утре, 17 март, с което фактически се слага край на ски-сезона. Голямата новина обаче със сигурност е въвеждането на вечерен час за територията на община Чепеларе – жителите и гостите на населените места в общината не могат да напускат имотите си (местата, в които са настанени – за гостите) в часовете между 22 часа вечерта и 06 сутринта. Мярката влиза в сила незабавно и важи до второ нареждане. Изключения са работещите нощна смяна и спешните случаи. „Правим всичко в името на безопасността“, коментира в тази връзка кметът на Общината, г-н Боран Хаджиев. Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични мерки е поверен на РУ-Чепеларе. За нарушения логично се предвиждат и санкции – предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът, при евентуален рецидив.

Поръчани са значителни количества предпазни маски и дезинфектанти, като се очаква те да пристигнат в петък. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотноживеещи хора на територията на община Чепеларе общинската управа открива и телефонна линия, на която гражданите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и лекарства. Телефонните номера на нововъведената услуга са 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341. Освен за информация и поръчки, гражданите могат да ползват посочените номера и за подаване на сигнали относно евентуални нарушения на въведените извънредни мерки. Подчертаваме, че всеки гражданин, който се възползва от услугата на екипите за поръчки, заплаща стойността на закупеното!

Въпреки, че на територията на област Смолян все още няма регистрирани случаи на заразени жители, сериозността на ситуацията в никакъв случай не бива да се подценява! Общинска администрация – Чепеларе напомня на гражданите, че въведените мерки са задължителни, а самодисциплината и личната отговорност са от ключово значение за крайния резултат от противоепидемичната кампания!

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!