Община Неделино също е готова да приюти бягащи от войната в Украйна

Община Неделино също е готова да приюти бягащи от войната в Украйна
Община Неделино също проявява готовност  да приеме граждани, които са принудени да напуснат домовете си  и да избягат от войната в Украйна, информира кметът Боян Кехайов.  „Община Неделино разполага с оборудвана леглова база в бившият ученически пансион в града, където традиционно настаняваме участниците в Националния фолклорен  фестивал. Всички стаи са със самостоятелни санитарни възли и оборудвани с всичко необходимо за нормален престой. В същата сграда е и социалната кухня, с която към момента изхранваме 380 потребители. 
Имаме възможности, Общината напълно безвъзмездно за неопределен период да посрещнем около 60  души или 30 семейства. Общината няма да търси възстановяване на разходите от държавата, тоест няма да спекулираме, че правим нещо политика или др. 
Просто проявяваме една съпричастност към съдбата на хора, които бягат от ужасите на едни военни действия, които се развиват на тяхна територия.Също така имаме много наши съграждани, които разполагат със жилищен фонд- вили и др., които също имат желание да помогнат, предоставяйки самостоятелни жилищни имоти на нуждаещите се  хора и семейства“, коментира Кехайов.
Освен това на територията на общината, съвместно с Българския червен кръст тече кампания и за събиране на средства и дарения, във връзка  настъпилата хуманитарна криза в Украйна. Подобни помощи се събират на територията и на други общини в област Смолян. Освен това, редица хотелиери от региона са изразили готовност да приемат нуждаещи се хора, които бягат от Украйна, съобщава областният управител Емил Хумчев.
Припомняме ви, че в Смолянско имат готовност да настанят и около 200 души в ученически общежития.
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре