Menu
Петък, 28 Септември 2018 18:24

Община Смолян е домакин на Националния празник на поезията, който ще се проведе на 1 и 2 октомври

Публикувана от Прочетена 764 пъти
Община Смолян е домакин на Националния празник на поезията, който ще се проведе на 1 и 2 октомври снимка: Община Смолян

За пети път Смолян ще бъде домакин на Националния празник на поезията на 1 и 2 октомври т.г. Организатори на проявата са  Община Смолян, Съюза на българските писатели  и КДК.

         В празничната програма ще се включат 20 изявени български творци от различни поколения и стилове – 10 от София и страната и 10 от Смолян и областта. Сред тях са академик Антон Дончев, Матей Шопкин, Георги Константинов, Петър Анастасов, Боян Ангелов, Димитър Христов, Иван Есенски, Надя Попова, Надежда Захариева, Елена Алекова, Иван Странджев, Елка Няголова, Димитър Милов, Минчо Минчев, Димитър Златев, Филип Марински, Светозар Казанджиев, Георги Гривнев, Величка Петкова и Тодор Згуров. 

         Както повелява традицията  ще бъде запален „Огънят на поезията“ пред паметника на Орфей и Родопа. В програмата са включени  „Час по България“ в училища на общината и други градове от областта, музикално-поетичен спектакъл „Огънят“ и други прояви.

         Откриването ще бъде на 1 октомври, понеделник, от 18 часа пред паметника на „Орфей и Родопа” в Смолян, съобщиха от общината.

 

ПРОГРАМА

Понеделник, 1 октомври

15.00 -15.30 часа – Среща –разговор при кмета на община Смолян. Подписване на Договор за сътрудничество между община Смолян и Съюза на българските писатели

16.00 -17.00 часа – Сеанс в Планетариума

18.00 -18.30 часа – Откриване на Националния празник на поезията „Смолян 2018” пред паметника на „Орфей и Родопа”

19.00 -20.30 часа – Музикално –поетичен спектакъл в зала „Петър Стайков” на КДК

Вторник, 2 октомври

10.00 -12.00 часа – „Час по България” в училищата на Смолян и някои селища от областта

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!