Menu
Четвъртък, 15 Юни 2017 17:21

Община Смолян е първа в конкурса „Най-добра администрация” 2017, кметът Николай Мелемов получи отличието

Написана от
Община Смолян е първа в конкурса  „Най-добра администрация” 2017, кметът Николай Мелемов получи отличието снимка: община Смолян
Община Смолян е първа в конкурса  „Най-добра администрация”. Кметът Николай Мелемов получи отличието след проведен конкурс на Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов. Нашата администрация заслужава признанието като най-добра община по прилагането на системата за финансово управление и контрол. Опитваме се да работим по правилата в интерес на гражданите“, посочи кметът. Според него наградата е за хората в администрацията. „Моята заслуга е, че съм ги избрал и заставам зад тях във всяко едно добро начинание“, заяви градоначалникът.
Стопанска академия „Д. А. Ценов“ награди общините Смолян, Столична ,Добрич, Костинброд и Луковит с наградата „Най-добра администрация“ 2017. Община Смолян получи първо място по прилагане на системите за финансово управление и контрол (СФУК). Общинската администрация на Смолян получи и статуетка на богинята на победата Нике. Заместник-ректорът на Стопанска академия "Д. А.Ценов" - Свищов Проф. Георги Иванов поясни, че Община Смолян е показала капацитета си в много направления, а сега и в контрола на местните финанси. Всяка една от наградените общини получи плакет и грамота. Националният конкурс се провежда за трета поредна година. Той е част от инициатива на Стопанската академия. За трета поредна година се провежда и проучване, като в преходните две години то е било свързано с дейността на областните администрации, а през тази година екипът на Стопанска академия е решил да се обърне към общините като нов обект на изследване.

Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!