Menu
Четвъртък, 16 Ноември 2017 15:26

Община Смолян изпълни десетгодишната мечта на ДГ „Славейче”, сградата да е напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна

Публикувана от Прочетена 1082 пъти
Община Смолян изпълни десетгодишната мечта на ДГ „Славейче”, сградата да е напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна снимки: община Смолян

Кметът Мелемов спази обещанието си през месец май т.г. , че сградата ще бъде ремонтирана по енергийна ефективност с подкрепата на Общината, за да стане образцова    

„Днес в ДГ „Славейче” е истински празник, защото започнахме учебната 2017 /2018 година в напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна сграда.  Това беше над 10-годишна наша мечта и тя бе осъществена, затова изказваме нашата благодарност към община Смолян”. С тези думи директорката на детското заведение в кв.Райково, Сийка Базелкова откри тържеството в реновираната сграда. По изготвен проект към Националния доверителен екофонд и с процентно участие на Общината бе подменена дограмата и бе поставена топлоизолация на сградата. „Благодарим на дирекция „Икономическо развитие, туризъм и международни програми и проекти“ за това, че изготви проекта и го защити. Благодарим на дирекция „Строителство, инфраструктура и околна среда“ за реализирането на ремонтните дейности и  професионалното следене на  целия работен процес, както и за  отговорно и експедитивно подхождаше към всеки възникнал проблем.

Благодарим на дирекция „Финансово-счетоводна дейност и бюджет“  за финансирането на дейности, които извършихме извън проекта. Ремонтира се   вертикалната планировка пред сградата, която бе завършена преди дни.  Община Смолян финансира подобренията /балатум, вътрешни портали, радиаторни решетки, секции във фоайетата, пердета, латекс и боя за цялата сграда/ във всички групи, за да създадем тази уютна, цветна, детска, безопасна среда за децата”, посочи Базелкова. Тя благодари на работещите в детското заведение,  и  на родителите за търпението им и за това, че са отделили от свободното си време и са  помагали  за боядисването на  помещенията.

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от свое име и от името на кмета Николай Мелемов ръководството на детската градина, педагозите и децата. „ Радостна съм като гледам усмихнатите и щастливи деца в ДГ „Славейче”. Благодаря на екипа, които работиха съвместно с Общината за изпълняването на  ремонтните дейности. Когато има подадена  към нас ръка ние веднага се озоваваме. Още повече, че за екипа на господин Мелемов,  децата и младите хора са най-важни, да растат здрави и щастливи в уютна и приятна обстановка. Пожелавам успехи и попътен вятър на ДГ „Славейче”, каза в поздрава си Аръчкова.

Водосвет за здраве и благоденствие на детското заведение отслужи протойерей  Живко Желев. 

Талантливите малчугани пяха, танцуваха и рецитираха, с което заслужиха аплодисментите на гостите. 

През месец май т.г , когато ДГ „Славейче”  чества 70 години от създаването си , кметът Мелемов обяви, че започва ремонт на сградата по енергийна ефективност.  Той изпълни обещанието си  градината да стане образцова и  напълно обновена, съобщиха от общината.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!