Четвъртък, 09 Април 2020 14:00

ОБЩИНА СМОЛЯН ЩЕ ПРЕДОСТАВЯ ТОПЪЛ ОБЯД НА 170 ДУШИ В УСЛОВИЯТА НА КОВИД-19

Община Смолян
Община Смолян|||| Община Смолян|||| ||||

Агенцията за социално подпомагане   обяви прием на предложения по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация -2020 г.“

Съгласно указанията на програмата,  Община Смолян ще може да достави топъл обяд до 170 души, отговарящи на условията на програмата. Топлият обяд ще се предоставя за 33 работни дни, като следва да стартира най-късно на 01.05.2020г. Услугата ще се извършва в рамките на работните дни, като ще се приготвя храна – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, която ще се доставя ежедневно до дома на потребителите.

За топъл обяд могат да кандидатстват: 

-              Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето през което са поставени под задължителна карантина;

-              Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях в условията на извънредно положение, обявено за страната и не са в състояние да си осигурят прехраната;

-              Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Хората, които ще могат да ползват услугата, ще бъдат определени чрез сондиране на информация от доставчици на социални услуги и институции, сигнали от граждани, подадени по телефона или в сайта на общината и други. Приоритет ще бъдат най-нуждаещите се граждани, засегнати в най-голяма степен от извънредната ситуация.

Община Смолян ще извърши служебна проверка за това дали кандидатите за ползване на услугата попадат в обхвата на целевите групи, след което ще извърши подбор до размера на максимално допустимия капацитет от 170 потребители. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на посочения от тях телефон за връзка.

Община Смолян прави всичко възможно топлият обяд да стартира възможно най-скоро.

Кандидатите за ползване на топъл обяд може да се обаждат на телефон 0301/62530 от 9 до 16.30 всеки ден, вкл. събота и неделя до: 14.04.2020.

При обаждането кандидатите следва да имат готовност да предоставят лични данни и да отговорят на въпросите на служителя.

Проектът се финансира от националния бюджет на Република България чрез Агенцията за социално подпомагане.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!