Menu
Четвъртък, 12 Октомври 2017 18:34

Община Златоград с още един приз в конкурса „Екообщина”

Написана от
Прочетена 918 пъти

За втора поредна година Община Златоград спечели отличие в конкурс „Екообщина”, тази година в категория „Управление на отпадъците”.

Конкурсът се провежда от Посолството на Франция в България, а Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на околната среда са партньори на инициативата. Сред официалните гости на събитието бяха

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметове и представители на бизнеса.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заедно с посланика на Франция в България - Негово превъзходителство Ерик Льобедел, отличиха общините лауреати в тазгодишното издание на конкурса „Екообщина 2017 г.“

В конкурса се включиха 37 общини, които представиха проектите си в категориите: "Устойчиво управление на водите", "Устойчиво управление на отпадъците", "Енергийна ефективност на сградите" и "Устойчива мобилност". Догодина ще бъдат включени още две категории - за граждански инициативи за улесняване на достъпа до спорт и за инвестиции в градската среда и подобряване на градското осветление.

В най-оспорваната категория за управлението на отпадъците, наградите "Екообщина 2017" получиха Община Златоград и Столична община.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!