Общинската структура на ГЕРБ в Смолян отчете изборните резултати и избра делегати за Националното събрание

Общинската структура на ГЕРБ в Смолян отчете изборните резултати и избра делегати за Националното събрание Общинската структура на ГЕРБ в Смолян отчете изборните резултати и избра делегати за Националното събрание

Общинската структура на ГЕРБ в Смолян проведе събрание за избор на делегати за Националното събрание на партията, което ще се проведе на 11 май. Освен избор на делегати, беше направен и отчет на резултатите от проведените избори за Народно събрание на 4 април.

„Правим анализ на всичко, което се случи, защото трябва да отчетем и собствените си грешки, но такова Народно събрание, каквото е в момента, в целия ми 11-годиишен опит като депутат не съм виждала. С изключително странно присъствие на народни представители, които не знаят къде се намират и какви са ангажиментите им. Още по-странно присъствие на партии, които не могат да преценят, че вече не са на жълтите павета и не хвърлят яйца по институциите, а те самите са институция.“, коментира д-р Даниела Дариткова, общински председател на ПП ГЕРБ в Смолян.

Тя смята, че България влиза в един изключително сложен период.

„Притеснението, че юли месец отново ще сме на избори е огромно, защото резултатът няма да е много по-различен, а ние не можем да правим избори дотогава, докато на някой му хареса резултатът. Всичко това ще се отрази катастрофално на държавата. Това, което можем и правим, е да се държим на нивото на най-голямата политическа сила, носила дълго време отговорност за управлението на страната. Управлението е преди всичко отговорност – който не го разбира, не му е мястото в Народното събрание“, допълни д-р Дариткова. 

Според областния координатор на ГЕРБ Николай Мелемов предизборната кампания в Смолянска област е преминала при много добра организация.

„Спечелихме седем от десет общини. Листата ни беше много добре структурирана. Показахме колко много сме свършили. Трудно е обаче да се търси логика, защото насреща ни бяха хора, които нищо не са вършили, не са познати, за съжаление събраха голяма подкрепа. Резултатите при нас са добри, но не може да компенсираме големия брой загубени мандати в по-големите градове на страната“, каза Мелемов. 

С пълно единодушие от община Смолян бяха избрани седем делегати за предстоящото Национално събрание на ПП ГЕРБ.

33 са общо делегатите от цялата област, като те ще гласуват онлайн за промени в устава на ГЕРБ, за освобождаване и избор на заместник-председатели и на членове на Изпълнителната и на Контролната комисия.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре