Общински съвет Чепеларе ще гласува сумите, които ще бъдат отпуснати на потърпевшите семейства , пострадали при пожара

Общински съвет Чепеларе  ще  гласува сумите, които ще бъдат отпуснати на потърпевшите семейства , пострадали при пожара
Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев коментира възникналата ситуация, която засегна няколко семейства : 
 
"На първо място се радвам от сърце, че всички живущи в опожарената сграда са евакуирани здрави и невредими, защото това е най-важното, всичко материално е поправимо! Благодаря на екипите от службите на пожарна безопасност Чепеларе, Пампорово и Смолян за своевременните адекватни действия, защото благодарение на тях е спасен и съседния имот. При цялата си съпричастност към потърпевшите семейства, сега може да се отбележи важността на застраховането и законосъобразното отглеждане на животни в селскостопански сгради, при спазването на всички мерки за безопасност.
 
Причините за пожара са в процес на доизясняване, но по мнение на очевидци първо се е запалила именно една от бараките, в които са се отглеждали животни. Безопасността на всички жители на общината е от първостепенно значение за нас. Родопчани сме известни със своето добродушие и в моменти на нужда сме доказвали многократно, че умеем да сме заедно и да си помагаме.
 
Вече са поставени кутии за набиране на средства в сградата на Община Чепеларе, Пощата, в повечето хранителни магазини и други търговски обекти. На предстоящата сесия на Общински съвет в четвъртък - 30.03.23г. ще бъдат гласувани сумите, които ще бъдат отпуснати на потърпевшите семейства, както и възможността за настаняването на нуждаещите се в общинско жилище. На този етап всички са отседнали при близки роднини. В Завода за ски и Читалището в Чепеларе също са поставени дарителски кутии. Призовали сме всички фирми за дървен материал в района също да помогнат, за да започне възстановяването на сградата. Надяваме се с всеобщи усилия да успеем да помогнем на потърпевшите. Най-важното е, че хората са живи и здрави!"
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре