Menu
Вторник, 11 Септември 2018 15:16

Общинският съвет в Смолян утвърди 32 маломерни и смесени паралелки за новата учебна година

Публикувана от Прочетена 785 пъти

Тридесет и две маломерни и смесени паралелки ще се формират през новата учебна година в училищата в община Смолян, съгласно решение на Общинския съвет.

На днешното заседание на местния парламент общинарите утвърдиха списъка на маломерните училищни паралелки в училища в селата и в три учебни заведения в областния град. Най-малката паралелка е в ОУ "Н.Й. Вапцаров" в Широка лъка, в нея ще се обучават трима третокласници.

Заради намаляващ брой на учениците, маломерни паралелки ще се формират не само в класните стаи в селата на територията на общината, но и в две средни и едно основно училище в областния център. Паралелки с по-малък брой на учениците са утвърдени в училищата в селата Търън, Момчиловци, Широка лъка, Арда.

В Широка лъка е одобрена и слята паралелка от 5 ученика от 2-и и 4-и клас.

Община Смолян следва практиката да се съхранят училищата в опустяващите родопски села, защото всяко затваряне на класни стаи води до нова миграционна вълна, обясняват общинари.

Източник: БТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!