Menu

Три съвета за по-бели зъби

Три съвета за по-бели зъби
Освен за успешно и безболезнено лечение на зъбите, денталните специалисти търсят и предлагат начини и средства за подобряване на тяхната естетика чрез кабинетно избелване на зъбите или домашно избелване с гел и шини.

Всеизвестно е, че едно от първите неща, които забелязваме в един човек, обикновено е неговата усмивка. Белите зъби са се превърнали в символ на добър живот, високо самочувствие и грижа.

Предлагаме ви три съвета за това как да се сдобиете с по-бели зъби.

Навици и начин на хранене

Обърнете внимание на храните и напитките, които приемате и изключете тези, които вредят на белотата на вашите зъби. Приемете като правило, факта, че всичко, което оставя петна по бяла тъкан, вреди на белотата и на вашите зъби. Знаете как чашите за кафе постепенно придобиват тъмни петна, същото се случва и със зъбите ви, ако консумирате тази напитка или черен чай например. Виното е чудесно питие, от което обаче трябва да се откажете, ако искате да запазите бялата си усмивка. Хромогените, които то съдържа променят цвета на зъбите, а в допълнение танините във виното ги правят още по-тъмни на цвят, тъй като изсушават устната кухина.

Цигарите също са враг на красивата усмивка. Димът придава тъмен и жълтеникав цвят на емайла на зъбите на пушачите.

Професионални избелващи системи

Ако вече забелязвате промяна на цвета на вашите зъби и искате навреме да коригирате това, използвайте услугите на професионални избелващи системи като се доверите на зъболекар. Съществуват два варианта – избелване от стоматолог в кабинет или избелване в домашни условия, което отново трябва да ви бъде назначено и консултирано от дентален специалист. Ако се възползвате от тези методи, вие можете да разчитате на много бързи резултати и при добра поддръжка да се радвате дълго време на блестяща усмивка. С помощта на зъбни лентички и избелващи пасти, които ще ви бъдат предложени от вашия стоматолог, ще успеете да задържите ефекта от избелването в продължение на месеци.

Ежедневна грижа

Последният ни съвет е да се грижите ежедневно за вашите зъби и да не „искате“ прекалено много от тях. Всеки от нас е различен и усмивката и зъбите му имат своите специфични особености. Белотата на зъбите зависи не само от тяхната поддръжка, но и от състоянието им, от приема на лекарства и вашето здраве, от състоянието на емайла и много други фактори.

От телевизията и външността на артисти и изпълнители, у нас се изгражда представата за искрящо бели зъби, без никакви недостатъци, но всичко от което вие се нуждаете са добре поддържани и здрави зъби, които имат естествен цвят.

Белият цвят се свързва с по-добра естетика и създава усещане в околните за по-стриктна орална хигиена и добро здраве. Високият социален статус също се свързва с поддържани и добре изглеждащи зъби. Ето защо е важно да направите необходимото, за да се усмихвате без притеснения и да се радвате на високо самочувствие и добър външен вид, дори и това да ви струва лишаването от любима храна или напитка.
0
0
0
0
0
0
Unable to load tooltip content.