Menu
Вторник, 27 Ноември 2018 11:07

Обучават безработни в Смолян заради големия недостиг на кадри в сферата на туризма

Публикувана от Прочетена 2135 пъти
Пампорово Пампорово
Обучение и преквалификация на безработни ще стартира в Смолян, за кадри в туристическия бранш, заради сериозният „глад“ на трудовия пазар. Това съобщи на работната среща в Чепеларе зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Недостиг на кадри имало, както за летния, така и за зимния сезон. За целта е подписано споразумение с Министерството на труда и социалната политика, споразумение за квалификация и преквалификация на кадрите в туризма.

„Целта е да се насърчава предоставянето на обучение за придобиване на професионална квалификация. В Агенцията по заетостта ще се получават заявки от работодателите за нуждата от кадри“, коментира Георгиева.

В пилотният проект ще участват регистрирани като безработни хора, като те ще бъдат обучавани в Държавното предприятие Българо-германски център за професионално обучение, в центровете му в Смолян и Царево.
 
Източник: dariknews.bg
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!