Обявиха конкурс за детска рисунка

sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_003„НЕ НА ЦИГАРИТЕ” е мотото, под което за 15-та поредна година ще се проведе конкурс за детска рисунка, информират от пресцентъра на РЗИ – Смолян.
Идеята на международната инициатива е чрез възможността за творческа изява децата да формират активно отношение към здравословния начин на живот и за  поведение, отстояващо правото на всеки да живее в среда без тютюнев дим. Като цели на конкурса организаторите посочват още: Да не се допуска кутията с цигари да стане част от ежедневието на детето; Да бъде отправен апел към учителите и родителите да съдействат за превръщането и утвърждаването на училището и дома като зони без тютюнопушене; Да се включи началното училище в дейности по профилактика и превенцията на тютюнопушенето .
В надпреварата са поканени да участват всички деца на възраст от 5 до 11 години, а  техниката и материалите са по техен избор. Крайният срок за изпращане на творбите е 10 май 2011 г. Адресът, на който се приемат за участие рисунките е: София, 1431, бул. „Акад. Ив. Гешов” 15, етаж 2, стая 21, Национален център по опазване на общественото здраве (за конкурса „Не на цигарите!”)
Определянето на рисунката - победител в конкурса ще се състои на 12 май в сградата на Националния център по опазване на общественото здраве. Както всяка година, председател на журито е художникът Иван Яхнаджиев, в него участват също представител на Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания, художници, психолози, специалисти по опазване на общественото здраве от МЗ и НЦООЗ и други експерти. Според регламента като жури ще се включат и 3 деца на възрастта на участниците, които също ще излъчат свой фаворит сред събраните рисунки.
Голямата награда в конкурса ще се присъди за новаторско представяне на посланието „НЕ НА ЦИГАРИТЕ!”.
Организатори на конкурса са Министерството на здравеопазването, Националният център за опазване на общественото здраве и Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания.
Желаещите да научат повече за условията на международния конкурс за детска рисунка „НЕ НА ЦИГАРИТЕ” 2011 могат да посетят интернет сайта на Националния център по опазване на обществено здраве, www.ncphp.government.bg, както и сайта на Регионалната здравна инспекция – Смолян, www.riokoz-smolyan.com.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре