Menu
Понеделник, 09 Октомври 2017 08:53

Очен център Смолян организира безплатни скрийнингови прегледи по случай Световния ден на зрението

Написана от
Прочетена 3313 пъти

По случай световния ден на зрението, на 12.10.2017г., Очен Център Смолян организира безплатни скрийнингови прегледи.

Прегледите ще са за: глаукома: измерване на вътреочно налягане, изследване на зрително поле с FDTм; макулна дегенерация свързана с възрастта : изследване с решетка на Амслер; скрийнинг за диабетна ретинопатия. Прегледите ще се организират след предварително записан час от 9:00 до 16:00 часа.

Световният ден на зрението се отбелязва от 1998 г. през втория четвъртък на месец октомври с подкрепата на Световната Здравна Организация, за да се привлече вниманието на обществеността към възможностите за лечение на очните болести и за предотвратяване на слепотата.

Заболяванията, които могат да причинят необратимо увреждане на зрението в световен мащаб са глаукома, макулна дегенерация свързана с възрастта и диабетна ретинопатия. В последните десетилетия възможностите за ранна диагностика и лечение се развиха с бързи темпове. Въпреки това в практиката ежедневно срещаме хора загубили зрение вследствие на тези заболявания.

Очен център Смолян се намира на ул. "Хан Аспарух" 2 А, / новата сграда срещу болницата / . www.eyecentersmolyan.eu

Телефон за контакти: 088 988 9589

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!