Menu
Четвъртък, 07 Декември 2017 09:51

ОД МВР – Смолян с превантивни мерки по повод нормалното протичане на студентския празник, с цел опазване на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантиране на пътната безопасност

Публикувана от Прочетена 1195 пъти

Във връзка с провеждането на студентския празник са уточнени заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, където ще празнуват студенти. По предварителни данни се очаква в областта да празнуват около 2500 студенти, като най-много ще бъдат в к.к. Пампорово – около 2000. В обектите са извършени специализирани проверки от служители на “Охранителна полиция” и РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, като на собствениците и ползвателите им е обърнато внимание върху възможните рискове от престъпни посегателства. Дадени са препоръки за повишена бдителност и навременното подаване на информация за извършени противоправни деяния до компетентните органи. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие във всички населени места в областта, както и в к.к. Пампорово, особено в районите около питейните и увеселителните заведения. Ще бъде засилен контролът по безопасността на движението в дните от 8-ми до 10-ти декември 2017 г.

Изготвени са планове за провеждане на специализирани полицейски операции по противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в периода от 08 - 10.12.2017 г., с оглед осигуряването на нормалното протичане на празника. В хода на операциите ще се обръща  внимание за недопускане на съхранението и продажбата на акцизни стоки без бандерол и стоки с неясен произход. При планирането и провеждането на полицейските мероприятия във връзка с празника, е осъществен контакт и взаимодействие с териториалните структури на РД ПБЗН – Смолян и други компетентни държавни и общински институции – МКБППМН към общинските администрации, РЗИ, ОДБХ, Д “СП”, териториалните поделения на НАП и други, за извършване на съвместни проверки.

Създадена е организация за осигуряването на полицейско присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат мероприятията – средства за подслон, питейни и увеселителни заведения, включително к. к. Пампорово. При подготовката и провеждането на охранителните мероприятия от ОД МВР – Смолян се набляга на мерките за ограничаване и недопускане извършването на терористични актове и произшествия. Повишено е полицейското присъствие в районите около автогарите и спирките за междуселищен транспорт предвид очакваното интензивно придвижване на пътници.

Извършват  се системни проверки на увеселителни и питейни заведения – дискотеки, зали за хазартни игри, клубове и търговски обекти, като е завишен контролът при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически изделия.

Служители на ОД МВР – Смолян провеждат срещи с ръководителите на охранителни фирми в местата, където се очаква да се проведат празнични мероприятия, с оглед подобряване бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с цел координиране на съвместни действия при опазване на обществения ред и сигурност.

Създадена е необходимата организация за регулиране и подпомагане на движението, а в случай на усложняване на метеорологичната обстановка - за своевременно въвеждане на временна организация на движението.

На територията на ОД МВР – Смолян за времето от 08 до 10.12.2017 г. служителите от сектор “Пътна полиция” също планират провеждането на СПО в областта с акцент върху водачи, управляващи МПС под въздействието на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни водачи и водачи управляващи технически неизправни МПС или без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейското присъствие е завишено в централните части на градовете в областта, за недопускане неправилен престой и паркиране, задръствания и съществени затруднения в автомобилния трафик.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!