Menu
Четвъртък, 09 Март 2017 05:35

Одобриха проект на община Смолян по "Красива България" за 148 000 лв.

Написана от
Одобриха проект на община Смолян по  "Красива България" за 148 000 лв. снимка: община Смолян

Ще се изгради и оборудва площадка за фитнес на открито, както и ремонт на лекоатлетическата писта в спортен комплекс „Септември" - кв. Райково

Община Смолян получи одобрение от Управителния съвет на „Красива България" за финансиране на проект, чиято реализация е предвидена през настоящата година. Проектното предложение касае: Изграждане и оборудване на площадка за фитнес на открито и ремонт на лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Септември" - кв. Райково. Общата стойност на проекта с ДДС е 148 000 лв, като съфинансиране ще има и от община Смолян. Отпусната финансова помощ е по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места".
Стадион ”Септември” се намира в квартал ”Райково”, гр. Смолян и е част от цял спортен комплекс. Перфектните условия, които предоставя Общината привличат от години известни елитни отбори, които провеждат тренировъчните си лагери в областния град. На него срещите си играе и местния ФК Родопа (Смолян).
Капацитетът му е 6000 места. Разполага само с една трибуна, която е оборудвана с метални седалки. Снабден е със специална кабина за журналисти. Съоръжението разполага и с лекоатлетическа писта, а в близост са разположени и няколко тенис корта.
Теренът, на който ще бъде изградена фитнес площадката на открито е част от стадион „Септември“ , кв.Райково и представлява зелена площ, която не се ползва с някаква определена функция.
Лекоатлетическата писта е около футболното поле. Положената основа от бетон е амортизирана и на места уронена. Необходимо е изпълнението на ремонтни дейности, за да се ползва по предназначение.
В непосредствена близост е голям жилищен квартал, жителите на който ще имат възможност да спортуват. Предвид натовареността и положителните обществени отзиви по отношение на вече изградената площадка за фитнес на открито на стадион „Смолян”, Общината счита за необходимо създаването на по-добри условия за масов спорт в отделните квартали Смолян.
С реализацията на проектното предложение ще се постигне завършеност на услугите, предоставяни от спортния комплекс и подобряване условията за масов спорт.

Пресцентър на община Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!