Около 500 полицаи се грижат за реда и спокойствието в изборния ден в Смолянско

ОД на МВР – Смолян
Изборният ден започна в спокойна обстановка в област Смолян. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, избирателните секции на територията обслужвана от ОДМВР – Смолян и съдържащите се в тях изборни материали бяха предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.
Органите на МВР в област Смолян охраняват 270 избирателни секции. За осигуряване на охраната им са ангажирани около 500 служители от регионалните структури на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Смолян издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Удостоверенията, осигуряващи възможността за упражняване на глас в изборния ден се издават само след подаване и регистриране на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР ОД МВР независимо от обявения постоянен или настоящ адрес. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно до приключване на изборния ден на 5-ти октомври 2014 г.

ОД МВР – Смолян припомня, че в изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре