Олимпийска медалистка по вдигане на тежести с нова страст, събира магнитни сувенири от цял свят

Олимпийска медалистка  по вдигане на тежести с нова страст, събира магнитни сувенири от цял свят

Олимпийската медалистка по вдигане на тежести от Лондон Милка Манева с ново хоби- събира магнитни сувенири от цял свят. Носителката на сребърното отличие от Олимпиадата през 2012 година има вече близо 350 магнита от различните континенти, като една голяма част са събрани през последните пет години, похвали се смолянчанката в социалните мрежи.

„Започнах в началото да си купувам магнити от местата, които посещавам. После започнах да получавам и такива подаръци и постепенно се превърна в новото ми хоби“, разказва Манева.

През годините е успяла да попълни колекцията си и със сувенири от места, които е посетила, но не е успяла да си закупи благодарение на близки и познати. Манева е отделила и специален кът в дома си за тях, за да може всеки гост да се наслади на новото й хоби.

В момента , благодарение на приятели и подаръците, които получава крои нови планове за пътешествия, като набелязва маршрутите си благодарение на магнитните си сувенири. За съжаление, пандемията през последните две години е провалила доста от плановете й, но се надява да има възможност да реализира новите си пътешествия в близко бъдеще.

На този етап Милка Манева е преподавател по физическо възпитание в смолянска професионална гимназия.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре