Осем пожара в смолянско за три дни

Осем пожара в смолянско за три дни

На осем сигнала за пожари са се отзовали екипите на РС ПБЗН Смолян в дните от 31 януари до 2 февруари. На 31.01.2020 г. е получен сигнал за пожар в навес в гр. Смолян, ул. „Миньорска“, собственост на 75–годишен мъж. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. При пожара е унищожено: -  масивни складови и спомагателни постройки – 10 кв.м; дърва за огрев – 5куб.м.;  ПВЦ дограма – 15 кв.м.; опушени стени - 150 кв.м.  

Същия ден горяха сухи треви в гр. Неделино,  собственост на 80-годишна жена. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са 50дка смесена гора и 4 бр. сгради.

В петък вечерта горя изоставена сграда в гр. Смолян, ул. Димитър Македонски, общинска собственост. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасена е сградата. На 1 февруари огнеборците са гасили пожар в комин на къща в гр. Смолян, собственост на 73-годишна жена.

На 2 февруари  са станали общо четири пожара – един в метален контейнер за смет, общинска собственост. Предполагаемата причина за пожара е изхвърлена незагасена пепел. Два пожара са станали в комини на жилищни сгради в гр. Смолян. В неделя огнеборците са се отзовали и на сигнал за пожар в сухи треви край Неделино. Няма унищожено.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре