Осмата учебна година в храм „Св. Николай Чудотворец“- Смолян,  бе открита с водосвет

Осмата учебна година в храм „Св. Николай Чудотворец“- Смолян,  бе открита с водосвет

След неделната света Литургия на 6 октомври т.г.председателят на храма  свещеник Васил Маджаров отслужи водосвет за здраве и благоденствие на децата, включени в Неделното училище и Детския хор към храма. Той призова Бог да закриля децата: „Усърдно Те молим: милостиво погледни тези деца и прати върху тях духа на премъдростта и разума, духа на познанието и благочестието, духа на Твоя страх! Отвори ума им, за да възприемат силата на Твоя закон и с успех да изучават добрите и полезни науки. Избави ги от всяка вражеска зла умисъл. Запази ги твърдо в православната вяра, в душевна чистота и целомъдрие, насочи волята им към изпълняване на Твоите свети заповеди и придобиване на добри и полезни навици. И така подготвени чрез Твоята премъдрост и като преуспяват в добродетелния живот и полезно знание, да станат учители на Твоето учение, да поживеят в мир, радост и всяко благополучие, и да се удостоят да станат наследници в Твоето вечно Царство. Амин!“

P1210769.JPG

Преди да поръси всички със светена вода  отец Васил като ръководител на Неделното училище поздрави децата, че усърдно  се  трудят, напредват в духовните знания, развиват певческата си дарба. Благодари на родителите, че са въвели рожбите  си в храма и пожела на учителите все така предано, сърцато да работят на Божията нива. На седмокласниците, които успешно бяха приети в избраните от тях гимназии и ще продължават да ходят на Неделно училище, бяха подарени сребърни кръстчета. Момичето от Детския хор, вече студентка,  получи  икона на Света Богородица и православна книжка. А най-малките, които сега са вече в първи клас, бяха зарадвани с книгата  „Чудеса“. Всички получиха православно календарче за 2020 г.

P1210773.JPG

По време на водосвета Детският хор с диригент Соня Цветкова съпровождаше отец Васил в молитвените песнопения заедно с хористите от храма. На откриването на новата учебна година  присъстваха миряни, както  родители  и приятели на децата.

Росица Примовска

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре