Остават броени дни до най-мащабното зимно събитие – Нестле за Живей Активно!

Остават броени дни до най-мащабното зимно събитие – Нестле за Живей Активно!

Тазгодишното зимно издание на инициативата ще се проведе на 6 март на две локации – Витоша и Пампорово

За втора поредна година най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас – Нестле за Живей Активно! ще зарадва малки и големи, като ги предизвиква да живеят активно и през зимата. Тази година привържениците на активния начин на живот ще могат да се включат в инициативата на две локации, а именно в Пампорово, ски зона Студенец и на хижа Алеко на Витоша. Посланиците на инициативата Евгени и Маруся Иванови, Екатерина Дафовска, Йордан Йовчев, ВК „Марица“, както и Александра Жекова ще бъдат част от спортните активности през деня, които стартират в 10:00 часа.

Нестле за Живей Активно! Пампорово

За първи път към инициативата се присъединяват общините Смолян и Чепеларе, както и концесионера на к.к. Пампорово – Пампорово АД. От 10:00 до 14:00 на ски зона Студенец Александра Жекова, Екатерина Дафовска, Евгени и Маруся Иванови, ВК „Марица“ и Ballan ще демонстрират, че зимата дава прекрасни възможности за спорт и забавление за малки и големи.

От 10:15 Нестле за по-здрави деца и ВК Марица предизвикват присъстващите в надпревара кой ще направи най-забавния снежен човек. В 11:00 Маруся Иванова ще разкаже колко е важна добрата загрявка преди спорт и ще демонстрира упражнения за деца на снега. А след като са загряли добре, всички деца ще могат да се включат в ски уроците от 12:30 до 13:30 заедно с Ballan. Отново на локация Нестле за по-здрави деца, от 12:00 до 14:00, ще се проведе състезание с шейни.

Между 10:15 и 12:00 NESCAFE 3in1 и Ballan ще покажат, че освен традиционните ски и сноуборд, с малко повече въображение през зимата може да се практикува и спорт като дартс, с едно оспорвано състезание по хвърляне на снежни топки в чаша.

В 10:30 Александра Жекова ще направи слалом демонстрация, заедно със своя юношески отбор. Отново с нея в 12:00 часа ще се проведе урок по планинско ориентиране, организиран в партньорство с Клуб по планинско ориентиране.

От 11:30 до 12:30 ще се провеждат ски уроци за възрастни заедно с Евгени Иванов – Пушката, а в 12:00 Екатерина Дафовска ще направи невероятна биатлон демонстрация, в която всеки желаещ ще има възможността да участва.

Нестле за Живей Активно! Витоша

Първият природен парк у нас и на Балканите – Витоша, също се присъединява към инициативата за активен начин на живот с подкрепата на Столична община и Витоша ски АД. За всички желаещи да станат част от инициативата ще бъде осигурен безплатен транспорт под линия 66. Автобусите тръгват по разписание от спирка „Хладилника“ в 08:30 и в 09:00 и отпътуват обратно от х. Морени в 14:00 и 14:30 ч. Спортната легенда и дългогодишен посланик на инициативата Йордан Йовчев ще очаква всички спортни ентусиасти от 10:00 до 14:00 около хижа Алеко, където заедно ще спортуват, ще се забавляват и ще печелят много награди.

Между 10:15 и 12:00 NESCAFE 3in1 канят всички да загреят с едно оспорвано състезание по хвърляне на снежни топки в чаша.

По същото време на локация MAGGI ще се проведе дартс състезание със снежни топки, както и конкурс за най-красив снежен ангел.

От 10:15 на локация Нестле за по-здрави деца ще се строят снежни човеци, а от 12:00 до 14:00 Йордан Йовчев предизвиква малчуганите на състезание с шейни.

До 14:00 часа на локация Нестле за Живей Активно! децата ще могат да се впуснат в търсене на съкровища с БАССЕС (Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил), докато учат основни правила за лавинна безопасност в планината.

KITKAT® организират фото конкурс, в който всеки, който качи снимка с #mybreak във Facebook до 14:00 часа ще може да спечели награда Instant камера.

Събитията се провеждат при спазване на всички мерки за безопасност, свързани с пандемията.

Повече за Нестле за Живей активно!

Нестле за Живей Активно! е най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи  и над 170 спортни клуба, а също и популярни български спортисти и експерти в областта на храненето. С подкрепата на Министерство на младежта и спорта и редица български общини инициативата разшири географския и сезонен обхват, като акцентира върху необходимостта от активния начин на живот и балансираното хранене.

През 2020 г. инициативата проведе първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха активно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, сноубордистката Александра Жекова и най-добрият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре