Menu
Вторник, 12 Март 2019 08:03

От догодина отпадат хартиените дневници в училищата, въвели електронни

Публикувана от Прочетена 540 пъти

Следващата учебна година 2019/2020, задължението за водене на хартиен дневник от училищата, въвели електронен, ще отпадне, каза началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева.

По думите й тази година върви паралелно воденето на електронен и хартиен дневник. При въвеждането на електронен дневник в училище обаче задължително е да бъде включен модул за комуникация с родителя. „Това е изключително важно, защото когато електронния дневник се попълва в реално време, родителя може веднага да види какво се случва с детето му - как е оценено, има ли забележка, присъства ли в час.

Това за нашата област е от голямо значение, защото на част от децата родители работят в чужбина. Чрез електронния дневник, независимо, че родителя е далече, той може да види какво се случва с детето му в реално време и съответно да реагира своевременно с адекватните мерки“, каза още Семерджиева. Припомням, че при посещението си в Смолян министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че ще се финансират вcичĸи yчилищa, ĸoитo peшaт дa зaĸyпят eлeĸтpoнни днeвници пpи ycлoвиe, чe зaдължитeлнo e вĸлючeн мoдyл зa ĸoмyниĸaция c poдитeлитe.

Toвa щe e пoлeзнo зa зaтвъpждaвaнe нa дoвepиeтo мeждy poдитeли и yчилищe и cъщeвpeмeннo щe oблeĸчи yчитeлитe. Освен това дo cpeдaтa нa тaзи гoдинa нaвcяĸъдe щe имa изгpaдeни зaщитeни мpeжи, ĸoитo дa гapaнтиpaт бeзoпacнocт нa дeцaтa в интepнeт и дa paзнooбpaзят paбoтaтa в yчилищe.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!