Отбележете 3 Март - Националния празник на България с Голямото ски спускане в народни носии на Пампорово!

Снимка: Архив
Програма на събитието:
До 11:20 ч. – събиране на върха за снимки и песни, да се запознаем и да разпънем голямото знаме. От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнем опашките на лифт „Студенец“, използвайте и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността.
 
Точно в 11:30 ч. - започваме спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Носим се бавно и славно като родопска песен, като следваме указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни наши спътници по време на спускането.
 
До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще изслушаме българския химн. Неизменно след това ще извием големи хора, за да покажем силата на сплотената общност. Празненството ще прмеине под звуците на група "Оратница", чиято музика прокарва своеобразен мост между миналото и съвремието. Точно както и нашето колоритно събитие. 
 
• • •
Очаквам Ви с нетърпение! Не забравяйте носиите и усмивките!
 
Събитието се организира от сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март", в партньорство с Пампорово АД.
 
 
Празничната програма в Пампорово ще продължи на 4 март с концерт – спектакъл на гайдаря Стойо Стоев в зала „Родопи“ уточняват от „Пампорово“ АД
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре