Menu
Сряда, 06 Септември 2017 10:45

Отборът на Борино взе купата на турнира по волейбол в Доспат

Написана от
Прочетена 1321 пъти
Отборът на Борино взе купата на турнира по волейбол в Доспат снимка: община Доспат

В събота в Спортната зала на град Доспат се проведе най-големият турнир по волейбол за 2017 г. в Смолянска област до момента, съобщи Пламен Станоев, началник отдел "Туризъм, спорт и младежки дейности" в Общинска администрация.

За първото си издание, турнирът протече при много добър интерес от страна на участниците, като записаните отбори бяха девет и още няколко които заявиха участие за следващата година, но поради вече одобреният формат и времетраене не успяха да се включат в сегашното издание.

Първите участници на турнира, който се планува да стане най-големият за в бъдеще в Смолянска област и региона бяха отборите на Доспат, Борино, Гоце Делчев, Барутин, Змеица, Слащен, Сатовча, Лясково иТриград.

След теглене на жребия се оформиха три групи по три отбора, които играха по системата всеки срещу всеки, като за полуфиналите се класират първите отбори от всяка група и вторият най - добър отбор.

В група А попаднаха Лясково, Змеица и Гоце Делчев.

В група Б бяха отборите на Триград, Сатовча, Барутин.

Група В събра Доспат,Слащен и Борино.

След изиграване на мачовете в групите се получи следното класиране

Група А:

1. Змеица 6т. 2 победи 0 загуби
2. Лясково 3т. 1 победа 1 загуба
3. Гоце Делчев 0т. 0 победи 2 загуби

Група Б:
1. Триград 6т. 2 победи 0 загуби
2. Сатовча 3т. 1 победа 1 загуба
3. Барутин 0т. 0 победи 2загуби

Група В:
1. Борино 6т. 2 победи 0 загуби
2. Доспат 3т. 1 победа 1 загуба
3. Слащен 0т. 0 победи 2 загуби

При така оформилото се класиране на полуфиналите достигнаха победителите от групите Змеица, Борино и Триград, четвъртият полуфиналист беше определен чрез бараж между Доспат и Лясково, поради равният брой точки и геймове, и разликата от само една точка в точковата разлика. Отборът на Сатовча който също имаше 3т. отпадна поради много по-лоша точкова разлика.

В изиграният бараж отборът на Лясково се оказа с по- здрави нерви и по-концентриран в отделните елементи и успя да се наложи с 2-0 гейма, като подпечата визата си за полуфинала, където го очакваше отборът на Змеица. Двата отбора проведоха изключително интересен мач, като змейчани се наложиха в крайна сметка с 2-0 гейма.
В другият полуфинал фаворитът Борино нямаше проблеми с Триград и взе чиста победа с 2 -0 гейма , като затвърди впечатленията на публиката за най-добър отбор на турнира.
Така за третото място се изправиха Триград срещу Лясково в единственият мач завършил в три гейма, като Триград успя да обърне резултата от 0-1 до 2-1 гейма и заслужи третото място.
На финала отборите на Борино и Змеица направиха много атрактивен за публиката мач, в който Борино се наложи заслужено с 3-0 гейма и спечели купата в първото издание на турнира.

Крайно класиране:
1.Борино;
2.Змейца;
3.Триград;
4.Лясково;
5.Доспат;
6.Сатовча;
7.Барутин;
8.Г.Делчев
9.Слащен.

За отборите от тройката бяха подсигурени купи, медали и парични награди осигурени от Община Доспат и спонсорите на турнира: ПК Доспат, Дали-ЕЛ ЕООД (Евгений Първанов), Доспатмес ( Исмет Долев), Нитекс 96 ЕООД.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!