Понеделник, 29 Септември 2014 17:24

Откриха новата академична година във Филиала на ПУ в Смолян

Откриха новата академична година във Филиала на ПУ в Смолян
Откриха новата академична година във Филиала на ПУ в Смолян снимки: Областна администрация Смолян
Филиалът на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” в Смолян тържествено откри днес новата академична 2014/2015 година. Тържеството се състоя в Академичната зала на Филиала и започна с химна на Репулика България, последван от химна на Академичната общност.
 
 

Академично слово произнесе доц. д-р Елена Николова, която пожела успешна и удовлетворяваща за всички нова академична година. Тя посъветва първокурсниците следвайки своя път, да бъдат търпеливи и постоянни, да бъдат вдъхновени в начинанията си, да вървят уверено към целите си и само така ще постигнат вътрешно удовлетворение. Доц. Николова сърдечно поздрави всички студенти и напомни, че сега е моментът те да трупат знания и умения, за да се подготвят отговорно за бъдещето си. „Нека новата учебна година започне с надеждата, че ще бъде по-добра от предишната. Да си пожелаем здраве и сили, за да посрещаме и отговаряме достойно на предизвикателствата, удовлетвореност от постигнатото, но и непрестанно търсене на нови академични хоризонти” каза още доц. д-р Елена Николова.
 
Тържествено слово към петдесет и третия поред випуск произнесе и директора на Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” проф. д-р Евгения Иванова. В словото си тя изтъкна мястото на Пловдивски университет като водеща културна, образователна и научна институция в Южна България, както и като втори по големина в странта класически университет. Днес ПУ качествено обучава 20 000 студенти по природни, хуманитарни, обществени и икономически науки в своите 9 факултета, 2 филиала, 1 департамент и 1 колеж. Университета има официално институционална акредитация с отлична оценка от 2011 г. и акредитации по всички направления, което позволява да провежда обучения във всички образователни степени. Към настоящият етап в университета се осъществява обучение по 28 акредитирани професионални направления в над 100 бакалавърски специалности и над 120 магистърски програми. Работят над 900 висококвалифицирани преподаватели, от които 84 професори и 205 доценти.
 

Приветствия поднесоха още кмета на община Смолян Николай Мелемов и началника на РИО на МОН-Смолян Иван Муцевски. Г-н Муцевски официално връчи на ръководството, в лицето на проф. Иванова, свидетелство за професионална признателност за големия принос на Филиала в развититето на Смолянска област. Председателят на Ротари клуб- Смолян Стоил Василев също приветства първокурсниците като заяви, че клуба определя за поредна десета  година стипендия в размер на 1000 лв. и няколко поощрителни такива за ІІ, ІІІ и ІV курс студенти.
Поздравителни адреси и цветя бяха поднесени от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ГПЧЕ „Иван Вазов” и СОУ „Отец Паисий”.

 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!