Откриха Туристически информационен център в Момчиловци

otkrivane_centar_momchilovci_1
Официално откриха новия Туристически информационен център /ТИЦ/ в смолянското село Момчиловци днес. Лентата на новата придобивка прерязаха Емилия Лисичкова - председател на Управителния съвет на Платформа АГОРА и Ленко Ленков -  програмен директор във фондация "Америка за България".
Центърът е изграден по инициатива на гражданското общество в Момчиловци, с финансовата подкрепа на платформа АГОРА и фондация “Америка за България”. За успешен старт на начинанието епископ Антоний, в съслужие с местния свещеник Николай Рангелов отслужиха водосвет. Тържеството бе водено от кмета на Смолян и председател на читалище "Светлина" в Момчиловци Дора Янкова. За събитието в родопското село бяха дошли представители на община Смолян, на културни институции, на туристическия бизнес и много гости и саратници на идеята. ТИЦ-ът в населеното място вече функционира, като подготвя рекламни материали и сайт за селото.
otkrivane_centar_momchilovci_2 otkrivane_centar_momchilovci_3
Откриването бе част от проявите, свързани с 85-годишнината на читалище "Светлина" в Момчиловци. Проведе се и третият общностен форум по проект „Активни граждански общности чрез читалищата в България”. По време на форума се  направи отчет за дейностите по изграждане на туристическия център и се приемаха идеи за по-нататъшната му работа.
Тази вечер от 19 ч. в големия салон на  читалище "Светлина" ще започне тържественият концерт, по повод годишнината на институцията.В родопското село ще почетат и 60 години художествена самодейност, 10 години  гайдарски състав, деня на самодееца и празника на жената с тържество под надслов „Засвирили, заиграли...”
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре