Открит урок по водна безопасност се проведе в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян

Открит урок по водна безопасност се проведе в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян
Най-малките ученици от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян получиха ценни знания по водна безопасност. Първокласниците присъстваха на открит урок по програма „Приятели с Водата“, организиран от ОС на БЧК Смолян, РУО Смолян и училището.
 
„ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ е с изградени 20 годишни традиции в обучението по водно спасяване, благодарение на нашия колега г-н Огнян Данчев – специалист в тази област, един от най-изявените членове на ОС на БЧК и председател на Дружеството на водните спасители в Смолян. Всяка година, в началото на летния сезон, г-н Данчев изнася открити уроци за учениците в нашето училище, за което сме му много благодарни“, каза директорът Николай Колев. Младите доброволци към Дружеството на водните спасители в Смолян Нина, Неда, Мая и Димитър запознаха децата с основните правила при посещение на водни басейни, задаваха въпроси на малчуганите, а след това всички получиха подаръци - грамоти и книжки.
 
Гости на открития урок бяха зам. министъра на Младежта и спорта, доц. Стоян Андонов, който е и председател на Националната комисия по водно спасяване, и Антон Налбантов - директор на Дирекция водно спасяване към Националния Съвет на БЧК. Те получиха почетни плакети за 20 годишнината на Дружеството на водните спасители. Зам. министър Андонов призова всички деца да се научат да плуват, да бъдат много внимателни около водните басейни и винаги да са с родителите си покрай водата. „Присъствал съм на десетки уроци в страната, но това беше най-красивия. Вие сте много активни, много симпатични и лъчезарни деца. Поздравявам ви за активното участие, за това, че сте толкова ентусиазирани и истински“, каза директорът на Дирекция водно спасяване към НС на БЧК Антон Налбантов. Той поздрави Огнян Данчев за енергията и желанието, с които е организирал този открит урок и с които обучава децата на водна безопасност.
 
На открития урок „Приятели с водата“ присъстваха и учители по физическо възпитание и спорт от цялата община.
 
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре