Menu
Неделя, 07 Октомври 2018 10:12

ОТКРИВАНЕ НА  АКАДЕМИЧНА ГОДИНА ВЪВ ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯ ФАКУЛТЕТ КЪМ  ПУ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ”

Публикувана от Прочетена 1254 пъти

 

Преподаватели, служители и студенти откриха академичната 2018/2019 година във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“. Тъй като обучението във факултета е базирано в Пловдив и Смолян, тържественото откриване бе на 28 септември 2018 г в Пловдив, а на 6 октомври 2018  г. – в гр. Смолян. Академичния праг във Физико-технологичния факултет в Смолян прекрачиха първокурсници, приети в пет специалности: „Хардуерни и софтуерни системи”, „Компютърни и комуникационни системи”, „Автомобилна техника”, „Машиностроителна техника и технологии” и „Електроенергийна техника”.

Те бяха приветствани от заместник декана доц. д-р Силвия Стоянова, която ги поздрави за избора им на специалност и висше училище, в което те ще се научат да анализират информация, да разработват проекти, да разрешават технически проблеми. Доц. Стоянова посъветва възпитаниците на факултета да се включват активно в живота на Пловдивския университет.  Приветствия към първокурсниците отправиха доц. д-р Кънета Паскалева и доц. д-р Слави Любомиров, които са ръководители на катедри „Машиностроене и транспорт“ и „Електроенергетика и комуникации“.

Всеки първокурсник получи и първия си студентски документ – студентската книжка.

Всички присъстващи си пожелаха на добър час през новата академична 2018/2019 година.

За тази учебна година Факултетът предлага разнообразие от магистърски програми, като за първи път такова обучение ще се осъществи и в база Смолян по специалности „Информационна сигурност“ и „Хардуерни и софтуерни системи“.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!