Menu
Сряда, 25 Април 2018 20:09

Откриват изложба в памет на учителя Филип Хутев

Публикувана от Прочетена 2408 пъти

С изложба-живопис, съпругата и дъщерята на покойния учител Филип Хутев ще почетат паметта му по повод една година от неговата кончина. И двете не са професионални художнички, но са любители на боята и четката и най-вече са вдъхновени от светлия нравствен пример на най-близкия им човек.

Съпругата му Маргарита Хутева е преподавател по изобразително изкуство в СУ „Отец Паисий”-Мадан, а дъщеря му Християна е юрисконсулт в местната община. Експозицията включва над 40 картини, предимно пейзажи и натюрморти, а стилът е реалистичен, както и с елементи на сецесион. Картините вече са подредени в изложбената зала на градската библиотека, а откриването ще се състои на 10 май от 17 часа.

Кратко представяне на творците ще направи Росица Кичукова, главен специалист в библиотеката, а за експозицията ще разкаже Маргарита Хутева.Всички, които успеят да се докоснат до съкровената живопис, ще могат да разчетат посланието – човек не умира, докато го помнят и тачат паметта му.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!