Menu
Петък, 15 Юни 2018 10:01

Отлагат старта на летния сезон в Пампорово, заради пораженията от вчерашната буря

Публикувана от Прочетена 1131 пъти

Заради тежките проливни дъждове и градушка, които се изсипаха вчера в Смолянско и най-вече над  Пампорово, се отлага планираното откриване на летния сезон със седмица. По предварителни планове, началото на сезона трябваше да се даде в събота, но заради бурята има доста нанесени щети и в байк зоната.

„С оглед на прогнозата за идните дни и много краткия срок, в който да оправим щетите, взехме решение в интерес на всички, този уикенд лифтовете в курорта да не работят и велопарка да е затворен. Старт на летния сезон ще бъде даден следващата седмица с началото на Pamporovo Bike Fest на 21-ви юни“, се казва в съобщение на Вело парк Пампорово.

освен проливният дъжд, който изнесе доста кал от велотрасето, създаде и доста наноси и активизира свлачища по пътните артерии в курорта. Над Пампорово е валяла и сериозна градушка, която на места е натрупала сериозна ледена покривка.

Имаше проблеми с наноси по пътните платна Смолян-Пампорово, Пампорово-Стойките и Смолян-Стойките. В момента всички пътни настилки са изчистени и движението се осъществява нормално, според информация на Областно пътно управление – Смолян.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!