Отложиха делото за присвояване на 1,2 млн. лв., по което обвиняем е и бившият кмет на Неделино

Отложиха делото за присвояване на 1,2 млн. лв., по което обвиняем е и бившият кмет на Неделино

Състав на Окръжния съд в Смолян отложи за следващото заседание делото за присвояване на над 1,2 милиона лева, обвиняем по което е бившият кмет на Неделино Стоян Беширов.

Съдът не даде ход на делото заради неявявяване на голяма част от подсъдимите, които са общо 9, както и на техни защитници.

Окръжният прокурор Недко Симов обясни: "Съществената причина е, че един от подсъдимите е претърпял инцидент и в резултат на това му е влошено здравословното състояние, говорим за подсъдимия Беширов. От неговия защитник е постъпила молба, с която уведомява съда, че здравословното състояние на нейния подзащитен не позволява участието му в съдебно заседание. Това е уважителна причина и държавното обвинение също взехме такава позиция, че това е процесуална пречка за даване ход на делото - в негово отсъствие и в отсъствие на другите неявили се подсъдими и съответно защитниците им."

Общо 8 дела са постъпили в Окръжната прокуратура в Смолян от Специализираната прокуратура, само една от тях - делото Беширов, е в съдебна фаза.

Останалите са на досъдебна фаза. Разпределени са на съответните наблюдаващи прокурори. Разследването по тях продължава, посочи още окръжният прокурор Недко Симов: "Това дело е предизвикателство заради това, че има действително много подсъдими, чиято престъпна деятелност е взаимно свързана. Видяхте, че сме определили двама наблюдаващи прокурори".
 
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре