„Отново да ме обикнеш“ представят в КДК

.

На 12 март т.г. от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК ще бъде представена най-новата книга на Боян Ангелов „Отново да ме обикнеш”. В нея са любовните размисли, копнежи и мечти на поета. Лирикът търси смисъла, не за същността на нещата. Смисълът, който осветява целия ни живот, а не същността, показваща действащия механизъм на живота.

Боян Ангелов е утвърден писател, литературен критик, публицист, преводач, специалист по проблемите на Българското Възраждане, човек с ясна и последователна позиция в отстояването на българския език и българското слово. Два мандата е председател на Съюза на българсктите писатели.

Издал е над 30 поетични книги, поезия и проза. Ето някои от тях: „А върху ножа – детелина”, „Делтата на другия живот”, „Скали от вятър”, „Еос”, „Тиара”, „Цветовете на тъгата”, „Съзерцание”, „Пристанище в средата на душата”, „Византийска мозайка”, „Разговор с мълчанието” и най-новата „Отново да ме обикнеш”. Има и няколко книги с историко-философска и литературно-критическа насоченост, между които монографиите за Нешо Бончев, Марин Дринов, Марко Балабанов. Те го нареждат до най-добрите познавачи на възрожденския период на българската литература.

Заповядайте, ще е вълнуващо, надяваме се и любовно. Всички са поканени!

КДК Смолян
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре