Вторник, 26 Март 2019 14:38

Отново награди за учениците от Школата по народно пеене „Китка виена” при читалище „Кирил Маджаров-1866” гр. Смолян, кв. Устово

снимка: Читалище „Кирил Маджаров-1866”
снимка: Читалище „Кирил Маджаров-1866” снимка: Читалище „Кирил Маджаров-1866”

На 23 март 2019 година учениците от Школата по народно пеене „Китка виена” с ръководител Сийка Иванова взеха участие в XIX НМФК „Орфеево изворче” в Стара Загора. И отново те се завърнаха с множество награди Златен медал - за Ивайла Невенова и Рая Кокудева;

Сребърен медал - за Мария Василева и Никола Четроков;
Бронзов медал - за Василена Горялкова;
Специална награда за отлично представяне - на Ванеса Мишурова.

На Мария Василева и Ивайла Невенова бяха направени професионални записи, които ще се излъчват по официалните канали на конкурса, а на Рая Кокудева - фотосесия.

На спечелилата второ място в Трета възрастова група – Мария Василева бе отпусната целева финансова подкрепа от Министерството на културата.

При наличието само на  три награди и в конкуренция основно с ученици от профилирани музикални училища участничката в Четвърта възрастова група не се класира, въпреки че се  представи отлично на конкурса.

С това децата доказаха, че са достойни следовници на Младен Койнаров  - основателя и дългогодишен ръководител на Школата по народно пеене „Китка виена”. А сегашните им ръководители в лицето на Сийка Иванова и корепетитора Никола Кокошаров с много труд, търпение  и вещина успяват да накарат децата да дадат всичко от себе си и резултат на това са многобройните награди.

Светла Гергьовска

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!