Отново се проведе детският празник на Смолянските езера

Отново се проведе детският празник на Смолянските езера Отново се проведе детският празник на Смолянските езера Отново се проведе детският празник на Смолянските езера

Колко е хубаво, когато повече хора са заедно в добрите дела!

Радостен и богат спортно-творчески празник за децата от съюзната организация на инвалидите в Смолян се проведе за девета поредна година на Смолянските езера. На просторната поляна пред параклиса „Св. Дух“ се събраха заедно деца-членове от Смолян, Чепеларе, Баните, Неделино, Доспат, Любча, Барутин, Триград, Загражден, Орехово, придружени от родители.

С основната подкрепа на Съюза на инвалидите в България, с председател Красимир Коцев, деца от различни населени места в областта имат възможност един ден в годината да са заедно, да се радват и опознават, да спортуват и да имат свободни творчески занимания на чист въздух, сред красивата родопска природа. Зарадвани бяха за поредна година от Съюза на инвалидите в България със сполучливи подаръци – раници и несесери с учебни помагала, тениски, спортни принадлежности за състезания и вкусен обяд. Имаше и за децата, които не са успели да присъстват поради здравословни затруднения.

Регионалният координатор на Съюза на инвалидите Петя Николова и  преизбраната наскоро  председателка Захаринка Славчева поздравиха децата и родителите за това, че както винаги, са преодолели трудностите и са намерили възможност да пристигнат на празника, някои дори в инвалидни колички. Благодариха на Съюза на инвалидите за подкрепата  към децата, която им дава стимул и в ежедневната работа. Благодариха за лакомствата и поздрава на областния управител Стефан Сабрутев С, в който заявява: „Мили деца,   не спирайте да развивате себе си  и да мечтаете!  Ние като представители на държавата ще бъдем винаги до вас и ще ви подкрепяме във всяко начинание! Стотици са хората с увреждания, които успешно се реализират на професионалното поприще. Вярвам, че вие също ще станете добри специалисти и ще сбъднете мечтите си!“

Кметът на Смолян Николай Мелемов дойде да поздрави децата и родителите и да потвърди готовността на общината, че както и досега, могат да разчитат на съдействие. Тук бе и председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова.

Николова и Славчева изразиха радостта си от добрината на много хора, за да стане празникът на децата по-богат, по-весел и по-смислен. За трета поредна година фирмата на Албен Чавдаров „Пампорово Бус“ донесе за всички вкусен курбан за здраве и благополучие. Финансова подкрепа дойде от д-р Балева. Европейският информационен център „Европа Директно“ в Смолян, благодарение на който през 2013 г. по проект стартира този празник, предостави рисувателни принадлежности, с които  децата успяха да подготвят изложба и закачиха рисунките си на елховите клони.  Храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян подари на всички водни игри, а доброволците към храма Марин, Дари и Теди имаха приятната грижа да занимават децата. Съдействие за празника оказа и Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян. Колко е хубаво, когато повече хора са заедно в добрите дела!

Росица Примовска

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре