Отстреляха мечка извършила 12 нападения в Смолянско

Отстреляха мечка извършила 12 нападения в Смолянско
При набезите на дивото животно са пострадали над 20 животни и 7 пчелни семейства 
 
Мечка стръвница е била отстреляна в района на Ардинското корито, след като извършила множество нападения над домашни животни и селскостопанско имущество, информира директорът на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян инж. Асен Иванов.
„Мечката, която е отстреляна е в землището на село Черешово, в рамките на Държавно горско стопанство в Смилян. Само за последните два месеца са регистрирани 12 нападения от тази мечка. Пострадали са 16 крави и телета, 7 пчелни семейства и съответно 6-7 овце, които са нападнати от тази мечка“, добави инж. Иванов. 
 
Мечката е била мъжки екземпляр и на възраст около 6 – 7 години. Тя е отстреляна от ловец миналата седмица, в присъствието на служител на ЮЦДП – Смолян. 
Общо две разрешителни за обстрел на проблемни мечки има издадени от Министерството на земеделието за територията на област Смолян. Едното е било за района на Смилян, което вече е изпълнено, а другото е за Държавно горско стопанство в Славейно. Има разрешително за прогонване на мечка в района на Чепеларе, която доста време притесняваше жителите на родопския град.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре