Вторник, 24 Септември 2019 07:37

Отстреляна е мечка край родопско село

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна
Убита е проблемна мечка в района на с. Кожари, община Борино, съобщиха от местното Горско стопанство. Хищното животно е отстреляно, след като се върнало отново при нападнатото по-рано стадо овце. Заради поредица от нападения върху стада и животни, на три държавни горски стопанства в област Смолян са издадени разрешения за отстрел на проблемни мечки, включително и за Борино.

Собственикът на нападнатото стадо край Кожари е уведомил горските служители за появата на мечка. Докато група от Горското стопанство извършвала оглед на щетите, мечката се върнала при стадото. Лесничей от групата показал точен мерник и убил стръвницата. Убитата мечка е влизала два пъти в овчарника край Кожари и е убила 5 овце, предаде БТА.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!