Паднали дървета и камъни по пътищата в Смолянско след среднощната буря в региона

Снимката е илюстративна

Сигнали за паднали камъни и дървета по пътните платна са постъпвали в дежурната част на Областно пътно управление в Смолян, след разразилата се среднощна буря в региона. Проблеми е имало по направленията Смолян – Пловдив, Доспат – Девин и Широка лъка – Девин. 

„Сигналите са шест, като са посетени от дежурни екипи. Падналите дървета и камъни са отстранени и движението в цялата област се осъществява нормално“, добавиха от Областно пътно управление.

 

Пътните настилки в цялата област са мокри и съветът към водачите на моторни превозни средства е да се движат със съобразена скорост с пътните условия. 

Бурята в региона се развихри в малко преди 3:00 часа в полунощ и продължи до ранни зори. Имаше интензивни валежи от дъжд, на места краткотрайна градушка, придружени със  силни пориви на вятъра. 

На този етап няма данни за нанесени щети и проблеми в региона в следствие на проливните дъждове и силен вятър, информира за Дарик началникът на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Симеон Цървуланов.

За днес отново има обявен предупредителен код за силен вятър и валежи в региона.
 
Снимката е илюстративна
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре