“Пампорово” АД ще изгради уникален Термален парк, новият проект ще се намира на 15 км от курорта

.

Термален парк е най-новият проект, който “Пампорово” АД ще реализира, съобщи на пресконференция в курорта изпълнителният директор на дружеството Мариян Беляков.

Термалният парк ще се намира на 15 км от курорта – между Пампорово и Девин, в планински район, който е заобиколен от река и възвишения, като зоната ще бъде захранвана с минерална вода от дебита на Беденски бани. Паркът ще работи целогодишно и дневно ще посреща стотици гости.

Беляков посочи, че предстои да бъде издадено разрешение за строеж от община Девин. “Очакваме паркът да бъде готов до края на следващата есен, но е възможно да гоним приключване до лятото на 2026 г.”, заяви Беляков. Мащабният проект ще бъде в синхрон с концепцията за климатолечение на Пампорово. Той ще бъде единствен по рода си в България с много външни топила и балнео зона.

Екипът на “Пампорово” АД прави всичко възможно през следващите години курортът да се превърне през лятото в изключително желано място – в страхотен оазис, в който хората могат да избягат от жегите и високите температури, коментира още Беляков.

От 4 до 6 юли научна конференция в Пампорово обедини водещи експерти в областта на климатолечението, в която участват кметове от региона, представители на туристическия бизнес, медицински преподаватели, учени в областта на климатолечението и експерти от чужбина.

Източник: БГ туризъм
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре