Menu
Понеделник, 12 Юни 2017 18:34

Пампорово - Мечи чал открива летния сезон с фестивал на 22-25 юни

Написана от
Пампорово Пампорово
Пампорово - Мечи чал ще открие летния туристически сезон с фестивал на 22-25 юни, информира пресцентърът на Община Чепеларе. Лифтът в Чепеларе ще работи през това лято, осигурявайки достъп до летните маршрути за вело и пешеходни преходи.

Третото издание на Пампорово Байк Фест от 22 до 25 юни включва поредица от атрактивни състезания, изложение и парти за откриване на сезона. Международно състезание по спускане от най-висок клас, национален шампионат по форкросс, детско байк състезание са част от програмата на феста. Пампорово Байк Фест се очертава като едно от най-големите колоездачни събития в страната и региона за 2017 г.

Възможностите на Велопарк Пампорово през това лято ще се допълнят от маршрутите за маунтин байк и в Чепеларе, тъй като ще бъде пуснат в движение лифтът от Мечи чал. Трасетата за планинско колоездене в Пампорово - Мечи чал са с различна степен на трудност, осигурявайки условия за начинаещи и напреднали байкъри.

За последователите на пешеходния туризъм от това лято е на разположение маршрут от хижа "Студенец" през Орфееви скали до кулата "Снежанка". Нов колоездачен и пешеходен маршрут ще свързва Чепеларе с Пампорово.

Церемонията по официално откриване на летния сезон ще бъде на 24 юни според информация от пресцентъра на Община Чепеларе, предаде БТА.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!