Пампорово посреща сезона със стари цени и нови оръдия за изкуствен сняг

За пръв път скиорите ще купуват лифт карти от картомати
pamporovo_026
За първи път в България тази зима туристите в Пампорово ще могат да се възползват от една нова услуга – картоматите. От тях практикуващите бели спортове ще купуват лифт карти за 9-те влека и 6-те лифтове в курорта. Устройствата ще бъдат монтирани през януари на 4 възлови места в Пампорово, а покупката ще става с кредитна или дебитна карта. Цените остават на нивото на миналата година, каза изпълнителният директор на „Пампорово” АД Мариян Беляков. Еднодневна лифт карта струва 50 лв., а  полудневна – 37 лв. Картата за два дни е 97 лв., за три – 141 лв. За отиване и връщане на едно съоръжение туристите ще плащат по 12 лева през предстоящия сезон.
pamporovo_presk_2pamporovo_nosht
Около 70 ски учители ще обучават желаещите туристи тази зима в ски училището на собственика на инфраструктурата в курорта – „Пампорово” АД . Общо 90 оръдия за изкуствен сняг ще осигуряват снежната покривка за предстоящия зимен сезон в Пампорово. Само броят на новите съоръжения е 20, заедно с останалите се гарантира снежно покритие на 14 км. писти.  Общата дължина на различните по трудност трасета е 37 км.  Всички те са рекултивирани и разширени, монтирани са и нови указателни табели, които дават информация за пистата и безопасността на скиорите. 200 метра обезопасителни мрежи са монтирани до най-опасните места по трасетата.
pamporovo_045pamporovo_074
Писта „Снежанка 2" или позната на скиорите като „Стената" тази зима ще бъде напълно осветена. За втора поредна година любителите на белите спортове могат да практикуват нощно каране в родопския зимен курорт, само че през този сезон е осветена цялата писта, монтирани са още 60 прожектора на стълбовете от двете страни на трасето. Нощното ски каране започва от 18 до 22.30 ч., а цената на картата е 18 лева. За предстоящия сезон ще бъде изграден и ски гардероб, който ще обслужва скиорите през тъмната част на денонощието. В останалите гардероби също ще бъде доставено чисто ново ски и сноуборд оборудване.
pamporovo_019pamporovo_021
За пръв път ски полиция ще следи за добрия обществен ред на пистите в Пампорово тази зима. В патрулите ще се включат редови полицаи и екипи на „Пампорово” АД, заяви Беляков. Целта е да се избегнат инциденти с подпийнали скиори и скандалджии, нарушаващи обществения ред, както и проблемите с паркирането.
Вече трети сезон в центъра на комплекса ще работи и ледената пързалка, която създава  условия за отмора след карането по пистите.
Сред спортните събития, които ще се състоят в Пампорово през 2011 година са държавното първенство по сноуборд за всички възрасти на международната ски федерация, а през месец март ще се проведе състезание за ски алпийски дисциплини за купа „Пампорово”.
pamporovo_054pamporovo_006

За първа година хотелски комплекс „Перелик” предлага пакет „ол инклузив”, който включва лифт карта и нощно каране, както и изнесен обяд на пистата. „Очакваме този продукт да привлече доста българи в курорта. Хубавото е, че се обединиха усилията на всички, от които зависи  развитието на Пампорово. За пръв път хотел „Орловец” е капариран изцяло за 8 декември, а „Перелик” на 80%. За нас е важно да привличаме младите хора в родопския курорт”, коментира Беляков. По думите му тази година Пампорово ще бъде предпочитана дестинация от британци, поляци, румънци и жители на останалите съседни държави, както и от българи.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре