Сряда, 06 Февруари 2019

Пампорово пребори Сочи, за да стане домакин на Интерски  Конгреса - 2019

Публикувана от
Пампорово пребори Сочи, за да стане домакин на Интерски  Конгреса - 2019
   

Трябва много да се гордеем, че в съревнование с такъв световноизвестен курорт, какъвто е Сочи в Русия, ние спечелихме домакинството за провеждането на Интeрски  Конгреса  2019  в Пампорово, сподели пред репортер кметът на Чепеларе Славка Чакърова. И допълни: „Отговорността ни е голяма и на двете общини Смолян и Чепеларе, защото курортът е разположен на двете територии, и сме решили да мобилизираме цялата енергия на родопчани, за да се представим добре. Още повече, че за първи път „Пампорово“ АД  заедно с Българското ски-училище ще организират обучение по ски на 100 деца в неравностойно положение от двете общини, които сме съорганизатори. Тоест, ние ще дадем шанс, ще дадем възможност на най-добрите ски-учители от целия свят да предадат своите знания и умения в рамките на няколко дни на дечица, които наистина не могат да си позволят това.“

Интерски  Конгресът, който се провежда на 4 години, за първи път ще се осъществи на Балканския полуостров и то в България.Това събитие, определи Чакърова, е една възможност не само за нашия край, за Пампорово и за Смолянска област, но и за България – да се рекламираме като туристическа дестинация. В курортния комплекс „Пампорово“ от 17 до 23 март се очаква да пребивават около 1000 ски-учители /инструктори/от над 30 държави в света. Те ще обменят практики, опит, новости в професията си и ще правят демонстрации. За първи път ще бъдат представени всички снежни спортове.Това е най-големият форум на професионалнитески учители от цял свят.

Прочетена 2611 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!